Friluftsbyxor i damstorlekar

Finns det några bra friluftsbyxor i damstorlekar verkligen? Om vi pratar om normala storlekar som small, medium och large så är svaret JA. Men så fort det behövs lite större storlekar av friluftsbyxor så är det inte längre lika självklart att det finns. Jag har storlek 46 och har även varit uppe och vänt vid storlek 48, bara för att upptäcka att det är väldigt svårt att hitta bra friluftsbyxor i de storlekarna. Det är som att vi som ändå är lite tjocka och överviktiga inte kommer att orka röra på oss så därför är det inte lika viktigt att det finns storlekar som passar även oss lite mer runda.

Större damstorlekar

Det där med större damstorlekar har i princip alltid varit svårt att hitta bra och snygga kläder i. Men sedan e-handeln drog igång på allvar och det kom upp fler och fler butiker online så har också konkurrensen mellan företagen ökat extremt mycket och det har även inneburit fler kläder för oss med större storlekar. Att det finns mängder av friluftsbyxor och andra kläder i olika material av stretch har också möjliggjort att vi som är större har lättare för att hitta kläder att komma i. Det gör väldigt stor skillnad om det är ett par jeans i ”vanligt” jeanstyg och ett par jeans helt i stretch. Där kan jag komma ner säkert två storlekar jämfört med om jag hade behövt leta efter ett par vanliga jeans som måste sitta helt perfekt.

Fler friluftsbyxor i stretch

Just friluftsbyxorna har verkligen ökat i antal när det gäller tillverkning i stretchigt material. Nu för tiden har jag mycket lättare för att hitta friluftsbyxor som jag kan få på mig utan att knapparna flyger iväg och dragkedjorna går sönder. Jag har också hittat mina favoritbutiker både online och fysisk butik där jag vet vad som passar mig.