Frisörsaxar online

Har du gjort ett besök hos frisören nyligen? Eller tillhör du den gruppen som köper frisörsaxar online för att klippa själv hemma? Jag tillhör definitivt den sistnämnda gruppen. Det var över två år sedan jag gjorde ett besök hos frisören för att permanenta håret. Jag fyllde i ett formulär på nätet hos den tilltänkta frisörsalongen för att boka en tid och kryssade sedan i rutan för ”permanent halvlångt hår”. Dagen efter fick jag ett telefonsamtal från salongen och en vänlig själ frågade mig försiktigt om jag hade kryssat i permanent eller om det var fel. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara, ”har ni ingen som permanentar?” frågade jag lite förvånat. ”Jodå, det gör vi här men jag skulle bara försäkra mig om att det inte var fel eftersom det inte är så många som gör permanent nu förtiden.”

Frisör eller egen frisörsax

Ja, efter det telefonsamtalet blev jag än mer tveksam till om jag verkligen skulle våga mig på en permanent nu när jag hade sparat ut mitt hår. Men eftersom jag redan innan jag beställde en tid noggrant och länge hade funderat på detta med permanent så bestämde jag mig för att det var det jag skulle göra. Jag gick dit och genomförde min permanent och som vanligt tyckte jag att frisören gick loss lite väl mycket med sin frisörsax och att håret därför blev för kort. Där och då kom jag överens med mig själv om att köpa en egen frisörsax online för att klippa mina längder själv nästa gång.

Bättre med frisörsax hemma

Sedan kom corona pandemin och jag var ännu mer övertygad om att jag skulle klippa mig med min egen frisörsax istället för att gå till frisören. Nu har jag klippt både mig själv och min sambo i över 2 år och det blir faktiskt väldigt bra, och en massa pengar sparar jag på köpet.