Dags för synundersökning

Jag har haft mycket huvudvärk under ett tag och helt plötsligt kom jag på att jag inte besökt min optiker på tre år. Jag förstod att det verkligen var dags för en synundersökning. Men jag drar mig alltid för att göra den där undersökningen. Det är så himla svårt att avgöra vilka linjer som syns tydligast och om det är bättre eller sämre när optikern byter lins. Till slut är jag så trött i ögonen att jag inte kan avgöra nånting alls.

Och sen efter min synundersökning är det dags för ett ännu svårare val: nya glasögonbågar. Jag är total analfabet när det gäller vad jag passar i eller inte. Tidigare var det en kvinna hos optikern som var jätteduktig. Hon valde alltid åt mig. Jag talade givetvis om ungefär vad jag ville ha och sen plockade hon fram ett antal bågar. Några valde jag alltid bort men sen när det var två eller tre kvar så var hon tvärsäker på vilka jag skulle ha. Och jag blev nöjd varenda gång. Nu har hon tyvärr slutat hos min optiker och jag står där och velar fram och tillbaks.

Trendiga bågar

Jag struntar oftast i om bågarna är trendiga eller inte, men just nu är jag ändå glad över trenden med runda glasögon. Mellan 2010 och 2015 gick det nästan inte att få tag i ett par runda glasögonbågar. Och det är i stort sett det enda jag är säker på, att jag ska ha runda glasögon.

Just nu finns det massor av runda bågar i lite olika grader av rundhet och i olika material och färger. Så nåt ska jag nog kunna hitta.

Det gäller bara att klara av en synundersökning först. Det är bara att hålla tummarna att det inte blir helt fel styrka på glasögonen. Men det har ju funkat förut så det ska nog funka denna gången också.