Att hitta en hyresrätt i Stockholm

Ja, hur gör man för att hitta en hyresrätt i Stockholm? Det känns nästintill omöjligt, men jag måste ha en lägenhet pronto. Och tyvärr har jag inte råd med att köpa en lägenhet.

Jag har googlat, kontaktat alla vänner och bekanta och en och annan obekant, men det enda jag har blivit erbjuden var en pytteliten etta i 3:e hand.

Efter att ha kollat runt en massa så vet jag att det finns sajter där man kan prenumerera på ”lediga lägenheter”. En hel del hyresvärdar lägger ut en del lägenheter som först-till-kvarnlägenheter eller för utlottning. Dessa lägenheter finns det företag som snappar upp och så kan man betala företaget för att få ett SMS så fort det dyker upp en lägenhet som passar ens behov.

Kanske måste jag testa

Eftersom det är omöjligt att få en hyresrätt i Stockholm om man inte stått i kö i massor av år så kanske jag måste testa det här. Det kostar ett par hundralappar per månad och får jag inte nån lägenhet den vägen så är det bara att sluta prenumerera.

Jag är desperat

Just nu bor jag i en liten kolonistuga som min mamma äger. Men i höst när det börjar bli kallare måste jag ha en riktig lägenhet. Får jag inte tag i nåt boende är enda valet att flytta hem till mamma. Men när man är 32 år är inte det valet så optimalt. Jag har inte bott hemma på 13 år… Men tyvärr så ser det ut som min enda utväg.

Jag och mitt ex bodde i en hyresrätt i Hägersten. Men tyvärr stod kontraktet bara på min sambo och då fick han behålla den när vi gick isär. Så här står jag idag, utan lägenhet, med mina grejer magasinerade. Tänk vad efterklok man kan vara.