Till alla som vill eller har börjat spela cello

Är du nybörjare eller kanske har du någon annan i din omgivning som är nybörjare på cello? Vi är faktiskt ganska många där ute som spelar just cello, vilket jag tycker är så himla roligt eftersom det är det instrument som ligger mig allra närmast hjärtat och som jag tycker är det roligaste av alla instrument att spela. En del upplever att det kan vara något svårt att lära sig spela just cello, speciellt om man valt att lära sig på egen hand. Det behöver dock inte vara så svårt om man har rätt hjälpmedel.

En serie notböcker för successivt lärande

Känner du igen dig? Då vill jag vill verkligen slå ett slag för strukturerade och pedagogiska notböcker. Det finns så mycket bra notböcker som underlättar lärandet enormt. Min bästa rekommendation är; beställ Cellisten del 1-3. Cellisten är en serie notböcker man kan köpa för successivt lärande och de innehåller mängder av trevliga låtar och visor som man sedan kan briljera med på fest och andra sammankomster. Första boken är den lättaste, därefter ökar svårigheten gradvis i de följande två böckerna.

Går självklart att köpa hem alla notböcker i serien separat

Skulle det vara så att man kanske vill börja med den första boken för att känna på hur den är och om man tycker om den så går det självklart att köpa alla dessa notböcker separat. Men enligt min erfarenhet så vill man ha alla tre om man väl köpt den första. Känner du eller känner du någon som tycker att det känns svårt eller att man har kört fast i lärandet av att spela cello, så är det verkligen ett bra tips att köpa hem Cellisten del 1-3. Jag kan nästan garantera att du inte kommer att ångra dig.