Så mycket lättare det går med fräscha gasfjädrar

Det började i höstas när jag skulle åka till återvinningen med ett lass, som det blir en gång i månaden. Huven till min lilla släpkärra var plötsligt mycket tyngre att få upp. Det gick nästan bara på muskelkraft och det var inte svårt att fatta att gasfjädern så smått hade tappat all livslust och gett upp. Sånt händer och eftersom man är som man är så tänkte jag att då blir det till att  använda musklerna istället, och det gör ju att man känner sig som en man, även om det är bökigt och tungt.

Varför slita ihjäl sig om man inte måste?

Visst sög det i axlar och rygg lite mer än vanligt, men jag stretade på. Det som fick det att rinna över var när bakluckan på bilen plötsligt drabbades av samma öde. Den öppnas nästan dagligen och det blev bara jobbigt när luckan vägrade stanna uppe. Det var dags att ta två flugor på en smäll. Sagt och gjort, ut på nätet och göra ett gasfjädersök. Nu skulle det fixas och ordnas.

Vanligare problem och större utbud än man kunnat tro

Jag visste inte riktigt vad jag hade väntat mig, men jag måste tillstå att utbudet av gasfjädrar var oändligt mycket större än jag anat. Efter lite tittande hittade jag det jag behövde och beställde hem till både bil och släp. Allt gick smidigt och efter ett par dagar hade jag paketet hemma. Jag är väl inte så händig som jag vill vara så jag bad svågern om hjälp. Nån timme senare var både bil och släpet som nya. Iallafall när det handlar om att öppna och hålla uppe.
Slit inte i onödan utan gör ett gasfjädersök så kan du snart få ordning på dina olika luckor och huvar du med.